Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Borås GS
Rörelse hela livet

Välkommen till Borås GS - Barn och Ungdom
Att ha en aktiv fritid är en bra start i livet! 
Barn och unga behöver i allt större grad göra aktiva val för att röra på sig, och det är vi vuxna som behöver skapa förutsättningar för att det ska vara möjligt. Borås GS står för en förening med gemenskap, glädje, god hälsa och inspiration till rörelse genom hela livet. Gymnastiken är viktig för oss och du är viktig för gymnastiken!Våra olika grupper:

Familjekul fr. 2 år
är en lekfull gymnastikform för små barn från 2 år  -  tillsammans med förälder eller annan vuxen utvecklar barnen sin kropps- och rumsuppfattning. Gruppen utför lättare grundmotorisk träning i redskapsbanor med olika teman, blandat med lek och ramsor som är åldersanpassade. Övningar och lekar är anpassade för att både förälder och barn ska delta tillsammans. Rekommendation 1 vuxen per barn.

Familjekul fr. 4 år
Här tränar du tillsammans med ditt barn i en lekfull och inbjudande miljö  - Barn och förälder utför grundmotorisk träning i redskapsbanor i olika teman, blandat med lek och ramsor som är åldersanpassade. Övningar och lekar är anpassade för att både förälder och barn ska delta tillsammans. 
Rekommendation 1 vuxen per barn.

Bamse Familj fr. 2 år (ej aktiv 2020)
är en lekfull gymnastikform för små barn från 2 år  -  tillsammans med förälder eller annan vuxen utvecklar barnen sin kropps- och rumsuppfattning. Gruppen utför lättare grundmotorisk träning i redskapsbanor med temat Bamse och hans vänner, blandat med lek och ramsor som är åldersanpassade. Övningar och lekar är anpassade för att både förälder och barn ska delta tillsammans.  Rekommendation 1 vuxen per barn.

Bamsegympa fr. 4 år
I denna gruppen tränar barnen utan förälder. Temat är bamse och hans vänner. 
Bamse är ett licensierad koncept och träningen ser likadan ut i alla föreningar. Barnen utvecklar sin grundmotoriska förmåga i roliga redskapsbanor. I gruppen får gärna stödföräldrar finnas. 

Redskap (Fr. 6, 8, 10 år)

Redskapsgymnastiken är ett träningsspår och riktar sig till barn och ungdomar som önskar att lära sig gymnastik och utmana för vidare utveckling. All gymnastikträning inom Borås GS är inriktning mot truppgymnastik (tumbling och trampett) Redskapsgymnastiken innehåller dock ingen tävlingsinriktning. Redskap är en bra början för den som vill lära sig gymnastik och träna tillsammans med vänner i en rolig och varierad form. Inga förkunskaper krävs. För info om träningsmål se fliken kunskapsnivåer.


Redskap fortsättning (ingen åldersindelning)

Redskap fortsättning är ett träningsspår med inriktning på truppgymnastik (Tumbling och Trampett) Här tränar du som redan kan hjula på en linje, göra kullerbytta utan handisättning och stå på händer utan stöd. Vi fortsätter att utmana med svårare övningar. Redskap fortsättning går att välja som en dag i veckan eller två dagar i veckan. Förkunskaper krävs, se info under fliken kunskapsnivåer. 
Anmälan till Borås GS
Schema
WEBBSHOP
Sponsorer
Våra samarbeten
Sociala medier