Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Borås GS
Rörelse hela livet
Parkour


Det är vi som har tränar och bedriver Parkour på Hop N Pop i Borås. 

För att träna med oss se tillgängliga platser på 

vår bokningssida. 

 

Parkour, eller freerunning som vi tidigare har kallat det - är en sport där du skall ta dig från punkt A till punkt B på bästa möjliga sätt med hjälp av din kropp. Du tränar dig själv för att kunna ta dig igenom alla slags miljöer och hinder som i din väg med hjälp av självsäkerhet, styrka, teknik och kreativitet. De hinder som du möter på din väg kan både vara fysiska och mentala. Det kan vara en lika stor utmaning att pressa sig själv fysiskt som att våga något som du fysiskt egentligen klarar av, men mentalt inte vågar. Fokuset inom parkour handlar om att utveckla dig själv och bli den bästa möjliga versionen av den du är.

 

Parkour är primärt ingen tävlingsinriktad sport utan fokuset ligger på träningen i sig. Ett fåtal tävlingar har på senare år börjar utvecklas och möjligheten finns för den som är intresserad. Utövarna väljer själva vad de vill specialisera sig på inom alla parkourens många övningsområden. 

 

Det enda du behöver för att börja i parkour är din egen kropp och ett par bra lätta skor med mjuk sula.


Vi erbjuder träning från det år man fyller 6 år.


Våra grupper:

Parkour fr. 6, 8, 10 år

Parkour fortsättning 1

Parkour fortsättning 2

Parkour Avancerad


Inom Parkour finns möjlighet att tävla individuellt. I Borås GS tävlar du för föreningen och under namnet Team Avion. Kontakta kansliet för mer information om tävlingsdeltagande. 

 
Anmälan till Borås GS
Schema
Våra samarbeten
Sociala medier