VÄLKOMNA TILL PARKOUR
Parkour, eller freerunning som vi tidigare har kallat det - är en sport där du skall ta dig från punkt A till punkt B på bästa möjliga sätt med hjälp av din kropp. Du tränar dig själv för att kunna ta dig igenom alla slags miljöer och hinder som i din väg med hjälp av självsäkerhet, styrka, teknik och kreativitet. De hinder som du möter på din väg kan både vara fysiska och mentala. Det kan vara en lika stor utmaning att pressa sig själv fysiskt som att våga något som du fysiskt egentligen klarar av, men mentalt inte vågar. Fokuset inom parkour handlar om att utveckla dig själv och bli den bästa möjliga versionen av den du är.

 

Parkour är ingen tävlingsinriktad sport utan fokuset ligger på träningen i sig. Utövarna väljer själva vad de vill specialisera sig på inom alla parkourens många övningsområden.


Det enda du behöver för att börja i parkour är din egen kropp och ett par bra lätta skor. Vi rekommenderar skor utan platsskena i sulan då dessa blir hala på vissa underlag.

 


Borås GS driver nybörjargrupper från 8, 10, 13, 15 år och vuxen. I varje åldersgrupp finns möjlighet till fortsättning och utveckling (se separata sidor) Grupperna tränar från hösten 2017 i nya lokaler hos Hop n Pop på Enedalsgatan 10. 


Våra nybörjargrupper är fördelade i ålderskategorier för alla som har hittat till sporten och vill ha någonstans att börja. Här ligger fokuset på att alla utövare skall lära sig parkourens grundläggande rörelser och få kontroll på sin kropp. Träningen sker på ett organiserat sätt där vi tränare leder gruppen och förklarar vad som kommer att hända under varje tillfälle.

 

Förkunskaper:

Inga alls.


Det du lär dig:

Speed

Lazy

Dash

Kong

Kash

Reverse

Crane 

Press

Strides

Catwalk

Cat

Running Cat

Tictac 

Roll

Diveroll

Landingsteknik

Wallrun

Wallplant

Lache

Underbar

Hjulning

Påbörjad handstand


Viktigt att komma ihåg:

Alla rörelser som nämnts ovanför kommer att gå igenom och läras ut under terminernas gång. Beroende på hur gruppen ser ut så går vi igenom rörelserna olika snabbt och kanske lär ut mer än de listade rörelserna. 


Vi ledare kommer inte tvinga någon att utföra en viss rörelse om eleven verkligen inte vill, men det kan resultera i att eleven inte kan komma vidare med vissa rörelser och kan hamna efter i gruppen. 


Om du som elev vill lära dig någon speciellt eller ändra på något i upplägget av träningen är du välkommen att prata med dina ledare i gruppen. Alla ledare är öppna för förslag!


Kul att ni har hittat hit och vi hoppas att vi får se er under kommande termin!

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Borås GS, 19/10 09:38 
Borås GS, 11/09 12:51 
Borås GS, 08/09 09:41 
Borås GS, 14/08 09:19 
Borås GS, 04/04 14:42 
 
Vår Webbshop hos
Vi har bamsegympa!