Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Borås GS
Rörelse hela livet

När, var och hur?
BGS-cupen är äntligen tillbaka!
Tävlingen är fullbokad för denna gång.

När: Tävlingen hålls den 20 oktober. Preliminärt sker förträningar från kl 09:00, tävlingsstart kl 11:00 med avslut ca 17:00.

Var: Borås GS firar 100 år 2018. Därför gör vi ett större arrangemang av årets tävling och kommer därför att hålla till i Boråshallen. 

Hur: BGS-cupen är en grentävling som riktar sig till gymnaster som med mindre tävlingserfarenhet önskar en rolig och annorlunda tävlingsdag. Steg 1 har inga övningskrav och steg 2 motsvarar rikssexan. De grenar vi tävlar i är tumbling och trampett. Tävlingen är uppdelad i pooler med ca 5 lag i varje. Efter en grundomgång går laget vidare till andra chansen eller till final. Ett lag kan därför vara uppe 4 till 6 gånger på golvet beroende på hur laget presterar. Roligt, eller hur? 

Det bästa är dessutom att det endast är de 6 sista gymnasterna i varvet som räknas, endast enhetlig klädsel krävs, alla tävlar mot alla (pojkar, mix, tjejer), alla gymnaster oavsett prestation får medalj, roliga kringaktivieter i hallen m.m. Alla de där sakerna som gör att nya gymnaster vill fortsätta att tävla och har roligt i sitt lag. 

Tävlingsregler finns HÄR (PDF laddas ner)

Anmälan: 
Tävlingen är fullbokad!
PM 2 skickas till anmälda lag vecka 39.

Här finner du tävlingsregler....
Tävlingsreglerna gäller för BGS-cupen 2018. ---> Tävlingsregler (PDF laddas ner)
Nat.BR version 1.3 2018 gäller om inget annat anges.

Steg 1:  Inga övningskrav
Steg 2:  Enkel frivolt i valfri stil
  Ett varv ska innehålla en flickis
  Ett varv ska innehålla en handvolt
 
Våra samarbeten
Aktuella Sponsorer